Austrian Syndicate

Den amerikanske jazzpianisten Peter Madsen («…en godt bevart hemmelig favoritt blant pianoentusiaster…» – Jazztimes) kan se tilbake på en vellykket jazzkarriere som har vart i over 40 år. Hans første gjennombrudd kom i 1987 da verdensstjernen Stan Getz tok ham inn i bandet sitt for å turnere i USA og Europa. David Helbock er en flerfoldig prisvinner av verdens største jazzpiano-solokonkurranse i Montreux (CH), har gitt ut over 20 album som leder – de siste fem av dem på det anerkjente tyske plateselskapet ACT – og pressen feirer ham som en «clever sound tinkerer and consistent tracker on the pulse of time» (3sat Kulturzeit) eller som et «stjerneskudd på den europeiske scenen» (Süddeutsche Zeitung). I dette fellesprosjektet tar Peter Madsen og David Helbock nå med seg den beste rytmeseksjonen Østerrike har å by på innen jazz for deres «Austrian Syndicate». Bandet vil spille inn sitt første album i begynnelsen av 2023, som vil bli utgitt på ACT Music i midten av 2023.

Turnéperioden er midten av oktober til midten av november 2023 / men forespørsler også gjennom hele året og for sommerfestivaler.

David Helbock – Rhodes & Synthesizer

Peter Madsen – Piano

Raphael Preuschl – E-Bass, Bassukulele

Herbert Pirker – Drums

Claudio Spieler – Percussion

Peter har i nyere tid spilt med «Who’s Who» i jazzscenen – og i veldig forskjellige stiler – med tradisjonelle musikere som Benny Golson eller Stanley Turrentine, med moderne musikere som Chris Potter, Joe Lovano eller Kenny Garrett, «free players» som Dewey Redman og Don Cherry eller i hans mer enn 30 år med samarbeid med funk-storheter som Fred Wesley eller Maceo Parker. I 2001 flyttet Peter fra New York til Østerrike, hvor han møtte 16 år gamle David Helbock, allerede et eksepsjonelt talent på piano, og ble hans lærer, mentor og venn. I mellomtiden har David Helbock vokst ut av sin tidligere lærers fotspor og blitt hans mest suksessrike elev.

Meny