IVER KLEIVE & KNUT REIERSRUD

Tour Availability  ON REQUEST 2022 & 2023
Booking  Kjell Kalleklev / +47 911 03 280 (e-post)
Det legendariske radarparet Iver Kleive og Knut Reiersrud trenger knapt noen nærmere presentasjon. I snart 30 år har de jevnlig opptrådd for fullsatte kirker og konsertlokaler Norge rundt. Med utgangspunkt i norske folketoner, salmer og egne kompsisjoner har Iver og Knut lagt en ny dimensjon til tradisjonell kirkemusikk. Mange husker deres utgivelser «Blå Koral» (1991), «Himmelskip» (1996) og «Nåde over Nåde» (2006) som vakre bautaer over den langvarige sivilisasjonskollisjonen mellom europeisk kirkemusikk og afroamerikansk rytmikk og tonefølelse. De tre platene ble innspilt i Odense Domkirke på Fyn.

La deg begeistre av mangfoldet og særpreget i disse vakre melodiene framført i spennende samspill mellom to av Norges fremste musikere. Konserten inneholder nye soloinnslag både fra Iver og Knut.

Om Blå Korall;

“Opphøyet orgelspill og jordnære gitarer. Fordomsfrie tolkninger av salmer og religiøse folketoner. En sammenhengende musikalsk triumf” (Puls), “Fortjener de helt store lovordene” (Dagbladet), “Oser av kvalitet” (Adresseavisen). Platen fikk Spellemannprisen 1991.

 

NATT I DESEMBER – Gitar og orgel lager julestemning i katedralen.

Iver Kleive (orgel) og Knut Reiersrud har mange års erfaring med å lage mektig lyd i katedraler. Mange husker deres utgivelser «Blå Koral» (1991), «Himmelskip» (1996) og «Nåde over Nåde» (2006) som vakre bautaer over den langvarige sivilisasjonskollisjonen mellom europeisk kirkemusikk og afroamerikansk rytmikk og tonefølelse.Nå er jule-versjonen her, med stemningsskapende versjoner av velkjente julesanger.

Duoen har denne gang flyttet til Haderslev på Syd-Jylland hvor Marcussen Orgelbyggeri har installert ett av sine flotteste instrumenter i byens katedral. I dette orgelet dominerer de varme og sødmefylte strykestemmer mer enn i Odense, men kvaliteten er av samme karat.

På repertoaret står blant annet «Kling no klokka», «Deilig er jorden», «Stille natt», «Jeg synger julekvad» og «Jeg er så glad hver julekveld». Den nyskrevne «Minne om en svunnen jul» av Iver Kleive og en jiddisk folkemelodi som her har tittelen «Desember i Praha» har også fått plass på denne nye juleutgivelsen fra Kirkelig Kulturverksted. Lyden er ved Alf Christian Hvidsteen og produsent er Erik Hillestad.

 

På «Natt i Desember» fornemmer vi dybde og høyde i så vel akustikk som musikk. Kjente toner til barnet i krybben kjærtegner vegger og hvelv i mektige Haderslev domkirke. Det er en atmosfære av natt og fred over utgivelsen.

 

Bach, Blues & Orgelbrus

Da Iver og Knut på slutten av 2019 slapp et helt nytt album, hentet anmelderne superlativene frem igjen. Denne gangen har de med seg Oslo Bach-kor, og sammen skal de fremføre en hitparade av høyt elskede klassiske og religiøse melodier. Her blir det utvalgte Bach-koraler selvfølgelig, men også stykker av Mozart, Grundtvig, Sibelius samt Iver Kleive selv. Magien er sikret.

De to norske musikere er i en klasse helt for sig…
At spænde en himmelbro imellem det fineste og bedste af kirkemusikken på den ene side og tidens klang og rytmer på den anden – og at færdes frem og tilbage på den bro med engles lethed.
(Fra en dansk konsertanmeldelse)

 

Knut Reiersrud startet som bluesgitarist, men har også arbeidet med andre musikkformer, som norsk folkemusikk og etnisk musikk fra andre kulturer, foruten at han har komponert musikk både for film og teater. Reiersrud er en mye benyttet studiomusiker, og har spilt på et utall plater innenfor et utall stilarter på et utall strengeinstrumenter.

Iver Kleive er mest kjent for sitt virke som organist og korleder. Han har vært solist med Oslo Filharmoniske Orkester, og var fast pianist i Krinkastingsorkesteret i en 10-årsperiode. Foruten sitt virke som organist, har han drevet et allsidig musikalsk arbeid. Fra 1972 og frem til i dag har han medvirket i nærmere 200 plateinnspillinger som studiomusiker, komponist og arrangør. Kleive beskriver seg selv som en improviserende musiker som ønsker å veksle mellom klassisk og pop, folkemusikk og jazz. Orgelet og kirken er likevel hovedinstrument og basis.

Menu