IVER KLEIVE & KNUT REIERSRUD

Tour Availability  3-9 Juli 2023 + forespørsler.
Booking  Kjell Kalleklev / +47 911 03 280 (e-post)
  • “(Blå Korall)..fortjener de helt store lovordene” (Dagbladet)
  • «Når herrene Reiersrud og Kleive går i kirken sammen, kommer det mektig musikk ut av det». Dagbladet
  • «Åres fineste juleplate står Iver Kleive (orgel) og gitaristen Knut Reiersrud for». Aftenposten
  • Mørk desembernatt. Vårt Land

Det legendariske radarparet Iver Kleive og Knut Reiersrud trenger knapt noen nærmere presentasjon. I snart 30 år har de jevnlig opptrådd for fullsatte kirker og konsertlokaler Norge rundt. Med utgangspunkt i norske folketoner, salmer og egne kompsisjoner har Iver og Knut lagt en ny dimensjon til tradisjonell kirkemusikk.

Mange husker deres utgivelser «Blå Koral» (1991), som fikk Spellemannprisen, «Himmelskip» (1996) og «Nåde over Nåde» (2006) som vakre bautaer over den langvarige sivilisasjons-kollisjonen mellom europeisk kirkemusikk og afroamerikansk rytmikk og tonefølelse.  De tre platene ble innspilt i Odense Domkirke på Fyn.

 

   

 

-«Opphøyet orgelspill og jordnære gitarer. Fordomsfrie tolkninger av salmer og religiøse folketoner. En sammenhengende musikalsk triumf» (Puls).

NATT I DESEMBER – Gitar og orgel lager julestemning i katedralen.

På «Natt i Desember» fornemmer vi dybde og høyde i så vel akustikk som musikk. Kjente juletoner er spilt inn under høye hvelv i mektige Haderslev domkirke. Det er en atmosfære av natt og fred over utgivelsen. Iver Kleive (orgel) og Knut Reiersrud (gitarer og oud) har mange års erfaring med å lage mektig lyd i katedraler som på deres tidligere utgivelser «Blå Koral», «Himmelskip» og «Nåde over Nåde». Nå kommer jule-versjonen av det samme, med stemningsskapende versjoner av velkjente julesanger.

På repertoaret står blant annet «Kling no klokka», «Deilig er jorden», «Stille natt», «Jeg synger julekvad», og den nyskrevne «Minne om en svunnen jul» av Iver Kleive og en jiddisk folkemelodi som her har tittelen «Desember i Praha».

Duoen har denne gang flyttet til Haderslev på Syd-Jylland hvor Marcussen Orgelbyggeri har installert ett av sine flotteste instrumenter i byens katedral. I dette orgelet dominerer de varme og sødmefylte strykestemmer mer enn i Odense, men kvaliteten er av samme karat. Lyden er ved Alf Christian Hvidsteen og produsent er Erik Hillestad. På «Natt i Desember» fornemmer vi dybde og høyde i så vel akustikk som musikk. Kjente toner til barnet i krybben kjærtegner vegger og hvelv i mektige Haderslev domkirke. Det er en atmosfære av natt og fred over utgivelsen.

 

Bach, Blues & Orgelbrus

Da Iver og Knut på slutten av 2019 slapp et helt nytt album, hentet anmelderne superlativene frem igjen. Denne gangen har de med seg Oslo Bach-kor, og sammen skal de fremføre en hitparade av høyt elskede klassiske og religiøse melodier. Her blir det utvalgte Bach-koraler selvfølgelig, men også stykker av Mozart, Grundtvig, Sibelius samt Iver Kleive selv. Magien er sikret.

De to norske musikere er i en klasse helt for sig…
At spænde en himmelbro imellem det fineste og bedste af kirkemusikken på den ene side og tidens klang og rytmer på den anden – og at færdes frem og tilbage på den bro med engles lethed.” (Dansk konsertanmeldelse)

 

Knut Reiersrud startet som bluesgitarist, men har også arbeidet med andre musikkformer, som norsk folkemusikk og etnisk musikk fra andre kulturer, foruten at han har komponert musikk både for film og teater. Reiersrud er en mye benyttet studiomusiker, og har spilt på et utall plater innenfor et utall stilarter på et utall strengeinstrumenter.

Iver Kleive er mest kjent for sitt virke som organist og korleder. Han har vært solist med Oslo Filharmoniske Orkester, og var fast pianist i Krinkastingsorkesteret i en 10-årsperiode. Foruten sitt virke som organist, har han drevet et allsidig musikalsk arbeid. Fra 1972 og frem til i dag har han medvirket i nærmere 200 plateinnspillinger som studiomusiker, komponist og arrangør. Kleive beskriver seg selv som en improviserende musiker som ønsker å veksle mellom klassisk og pop, folkemusikk og jazz. Orgelet og kirken er likevel hovedinstrument og basis.

Ingen treff.

Meny