Kristin Asbjørnsen slipper sitt nye soloalbum Hjemveier 7. juni

Det er hennes første norskspråklige album, og hennes første labelsamarbeid med Kirkelig Kulturverksted.

«En stor bunke notatbøker fra flere års liv ble utgangspunktet for sangtekstene», forteller Kristin. «Tittelen Hjemveier kom til meg tidlig i
arbeidet. Det var noe legende i den, som gav retning og forbindelseslinjer. Sangene trengte tid og ulike jordsmonn for å vokse frem»,
beskriver hun.

Sangene krester rundt temaer som løsrivelse og tilhørighet. De bærer i seg en etterklang, av undring og anerkjennelse av livets erfaringer.
Den nære tonen i sangene åpner for det allmennmenneskelige, om å være hjem for hverandre.Med sterk meloditeft og poetisk lyrikk veves stemmer, rike gitarverdener, piano, calabass og kora sammen i lysende, sildrende lydlandskap, med stillferdig intensitet og kraft. Uttrykket er båret frem av det spesielle nærværet i Kristins sang.

Sangene, som er skrevet fram ved Kristins piano, bærer impulser fra både visesangtradisjoner, kontemplativ, nordisk jazz og vestafrikansk mandinka. Det helhetlige og rike lydbildet preges av hennes lekne samspill med Olav Torget (gitarer og bass), Eivind Aarset (gitarer, bass og elektronics) og Anders Engen (perkusjon, keyboards, dobro og vokal), samt med Suntou Susso (kora/vokal) og Monica Ifejilika (vokal) som viktige medstemmer.

Innspilling/miks av Ulf Holand
Produsert av Kristin Asbjørnsen
Co-prod av Torget/Aarset/Engen/Holand
kristinasbjornsen.com

 

Meny