Sidsel Endresen nominert til Rockheim Hall of Fame 2023

De nominerte til Rockheim Hall of Fame 2023 er Ane Brun, Backstreet Girls, Bel Canto, Claudia Scott, Hellbillies, Marit Larsen, Sidsel Endresen, Stargate og Tungtvann. Av disse nominerte skal tre innlemmes i Rockheim Hall of Fame.

«Sidsel Endresen har vært en markant stemme på den norske og internasjonale musikkscenen i over 40 år. Som sanger, komponist, tekstforfatter og bandleder har hun gått opp musikalske stier og banet vei for andre. Helt siden hun først markerte seg, har hun stått fram som en sjangeroverskridende artist. Hun startet med visesang, men solgte til gullplate og nådde førsteplassen på norske hitlister som vokalist og tekstforfatter i Jon Eberson Group og det Spellemannprisvinnende jazzrockalbumet «Jive Talking» fra 1981.

Mens Endresens musikalske virke på 1980-tallet i stor grad var preget av soul, blues, funk, fusion og jazz, har hun fra 1990-tallet særlig markert seg som en av de viktigste utøverne og stilskaperne innen mer sjangeruavhengige nye former for improvisasjonsmusikk.

Gjennom årene har hun gitt ut 18 album med egne prosjekter, og medvirket på et hundretalls utgivelser og samarbeidsprosjekter med norske og internasjonale musikere. Endresen har spilt i store deler av verden, og mottatt en rekke priser for sitt musikalske virke. Som professor ved Norges Musikkhøyskole har hun undervist i improvisasjon og låtskriving, og er et uttalt forbilde for en rekke sangere som preger dagens musikkliv.»

https://rockheim.no/hall-of-fame/sidsel-endresen

Foto: Francesco Saggio
Meny