SONDRE BRATLAND

Tour Availability  november/ desember / julen/christmas 2022 og 2023
Booking  Kjell Kalleklev  / +47 911 03 280 (e-post)
Gjennom dei siste 30 åra har Sondre Bratland markert seg som den viktigaste folkesongaren i Noreg. Dette har han gjort gjennom innsamling, undervisning, konsertar og plateutgjevingar. Han har gitt ut 13 soloalbum og medverka på 25 andre album.

 

Plateselskapet hans gjennom alle desse åra har vore Kirkelig Kulturverksted. Kyrkja er Sondre Bratlands viktigaste arena, og han har halde konsertar i meir enn 600 kyrkjer frå Lindesnes i sør, til Finnmark i nord. Men han syng og på jazzklubbar, kulturhus og festivalar. Religiøs folkesong er Sondre Bratlands spesialområde, men uttrykket hans spenner frå norsk kvedartradisjon til country. Han har vore med på å sprengje grenser mellom ulike musikksjangrar og slik gjort norsk folkesong tilgjengeleg for eit større publikum.

Sondre Bratland har tonesett tekster av bl.a. Olav H.Hauge, Tarjei Vesaas og Olav Mosdøl, og han har skrive tekster til Irske folketonar, og omsett tekster av Hank Williams. Hausten 1996 spela han hovudrolla i «Juleevangeliet», ei oppsetjing på Det Norske Teateret.

Aktuelt ved juletider: JOL I MI SONG

 

Sondre Bratlands juleplate  dufter gran, halm og røkelse

Nesten alle julesangene på Sondre Bratlands juleplate går i dur og i tre-takt, og de fleste tekstene er på nynorsk eller dialekt. Han har valgt et repertoar som består av en halvpart klassikere – med ”Eg er så glad kvar jolekveld” og ”Det kimer nå til julefest” som typiske eksempler – og en halvpart nyskrevne sanger hvorav tittelmelodien ”Jol i mi song” av Annbjørg Lien og Sondre Bratland åpner hele plata.

 

Sondre Bratland har her skapt et lang mer intimt lydbilde enn på sin storslager fra 1992: ”Rosa frå Betlehem” som var spilt inn i fødselskirken i Det Hellige Land. Denne gangen er det bare tre mann i bandet. Vi møter Tore Bruvoll på gitar, banjo og mandolin, Sigbjørn Apeland på harmonium og piano og Nils Økland på feler.

 

De tre musikerne beveger seg i grenselandet country og folkemusikk; litt svensk – norsk – irsk – amerikansk, og Sofienbergs kirkes dempede akustikk skaper en anelse himmel rundt et nært og varmt lydbilde. Det er nesten som om vi aner stjernene gjennom gluggen i taket på stallen, slik mange renessansemalere har fremstilt Jesu fødsel i Betlehem. Og den umiskjennelige duften av gran, halm og røkelse som fra en typisk norsk julefeiring blander seg inn og gjør sansebildet komplett.

Meny