TROND KALLEVÅG HANSEN

Tour Availability  Dates on request
Booking  Gaute Singstad tlf: +47 908 73 161 mail: (e-post)
Kritikerroste gitarist og komponist Trond Kallevåg Hansen med et stjernelag av musikere inkl nylig spellemannsvinner; strengekunstner Geir Sundstøl. Bedehus og Hawaii ble gitt ut på Hubro i april i år og var opprinnelig bestillingsverk på Sildajazz 2018, som gitaristen Trond Kallevåg Hansen fikk i oppdrag å skrive. Ensemblet har allerede spilt flere konserter for fullsatte konsertscener på vestlandet. Vossajazz trakk frem konserten som en av høydepunktene under festivalen i 2019.
Tronds Hubro-debut har blitt kritikerrost i inn og utland deriblant på trykk i Dagens Næringsliv – “Åpen Klasse av Høy Klasse”, Dagsavisen – “Klasse for seg”, Dag og Tid – “Hansen og Sundstøl er så avgjort på bølgelengd” og Vårt Land på to hele sider – “Den Nye Strengemusikken” og BBC Radio – “Its a lovely album all the way through”. Flere har trukket paraleller til kaliber som Ry Cooder og Bill frisell. “Bedehus & Hawaii” locates Trond Kallevag Hansen at the right height on the heels of Ry Cooder and Bill Frisell.” – Jazzaroundmag.
I 2017 mottok gitaristen og komponisten fra Haugesund Sildajazz-prisen, og fikk i oppdrag om å skrive et bestillingsverk for Sildajazz i Haugesund i 2018. Verket fikk
navnet «Bedehus og Hawaii». På platen har Trond med seg sin faste trio, i tillegg til to av landets fremste musikere; gitaristen Geir Sundstøl og jazzfiolinisten Adrian Løseth Waade.Hansen er for tiden en av de mest spennende gitaristene på den norske jazzscenen, og utmerket seg med debutplaten «Se Meg En Annen Dag» som ble sluppet på Maijazz i 2017 sammen med trioen sin. Albumet fikk strålende omtale både nasjonalt og internasjonalt.
Menu